Iarba verde?

Ideea de iarba verde la romani este legata invariabil si de trantirea unui gratar. Nu esti om daca nu ai macar un mic sfaraind pe gratar cand iesi la aeur curat. Mi se pare cel putin amuzant sa vad cum cele mai mici bucatele de pamant cu iarba sunt invadate de „iubitorii de natura” la fiecare sfarsit de saptamana. Parte cea mai tare este ca marea majoritate au in ei si proverbialitatea lene romaneasca punandu-se exact pe iarba de langa asfaltul incins, necontand ca pe 10 metri patrati sunt vreo 4 gratare fumegand vesele. Care este in acest caz ideea de aeu curat si iarba verde? Stai langa o sosea circulata, te afumi bine de la gratarele vecinilor, mancand carnea fripta condimentata cu tot praful si noxele de pe drum. Pe langa asta, dragii nostrii concetateni sunt precum lacustele, lasand in urma lor scena unei adevarate batalii om-natura: portiuni de iarba arsa, pet-uri, sticle, pungi,etc. In fond ce nevoie mai au ei de toate aste? sa impartim si cu natura bunastarea noastra.

De fapt ceea ce m-a facut sa analizez acest fenomen este comportarea vecinilor mei de la blocul alaturat. Stau eu pe vreme de cod portocaliu de furtuna, uitandu-ma in zare la norii grei si intunecati cand la un moment dat din curtea vecina vad ridicandu-se fum. In prima faza ma impacientez crezand ca s-a aprins blocul. imediat insa vad vreo 3 vecini fericiti tocmai punand carnea pe foc. probabil ca pun si ceva greutati pe ea astfel incat rafalele de vant sa nu le duca „vanatul” in cele patru zari. Alti vecini, ieri, au reusit sa instaleze un mic gratar chiar pe balcon, afumand restul vecinilor.

Nu reusesc sa inteleg inca de ce nevoia asta imperioasa de a face gratar. nici macar furtuna nu reuseste sa le stavileasca unora novoia de carne facuta in aerul „curat” al marginii de drum sau al orasului.

Published in: on iunie 23, 2009 at 12:13 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://vladlacisco.wordpress.com/2009/06/23/iarba-verde/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Îmi aduc aminte de anul trecut în primăvară când eram încă în Polonia, şi când a început febra „grill-ului”. Colegii mei de cămin nu pierdeau niciun prilej să bage sub nas un cârnat (polonez) proaspăt fript pe grătar, şi toate astea în balconul oricărui etaj al căminului nostru. Aşa că nu e specific doar românilor, cu menţiunea că la polonezi grătarul era de dimensiuni apreciabile (puteai lejer să-ţi potcoveşti murgul la focul ăla).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: